Kinder Yoga

Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen talenten. Is het niet fijn als kinderen deze talenten volledig kunnen ontwikkelen? Tegenwoordig ervaren kinderen uitdagingen op veel gebieden en wordt er veel van ze gevraagd. Ze hebben een grote hoeveelheid aan prikkels en drukke tijdschema’s. Bij Young Yoga helpen we de balans te vinden tussen beweging en rust op lichamelijk, mentaal en sociaal niveau.

Door yoga hebben kinderen meer energie, kunnen ze zich beter concentreren en ontwikkelen ze meer zelfvertrouwen. Ook voelen zij zich gelukkiger.

Als kind kun je best nerveus zijn voor een toets of voor een sportwedstrijd of zelfs een beetje onzeker tijdens de gymles. Misschien is het soms ‘druk ’in je hoofd of vind je het moeilijk om vrienden te maken. Door yoga leer je, op een speelse manier, je weer lekker te voelen en je hoofd leeg te maken.

De voordelen van kinderyoga

 • Kinderyoga is niet alleen goed voor lichaam en geest maar ook vooral erg leuk om te doen.
 • Kinderyoga helpt innerlijke kracht en balans te ontwikkelen, positief te denken en jezelf te zijn. Het geeft structuur, routine en discipline in het dagelijks leven.
 • Kinderyoga helpt je lichaamshouding te verbeteren en je lichaam soepel en sterker te maken. Doordat je beter begrijpt hoe je lichaam in elkaar zit, kun je beter voor jezelf zorgen.
 • Kinderyoga leert je ademhaling te verbeteren zodat je meer energie krijgt en goed kan ontspannen (beter slapen).
 • Kinderyoga vergroot de communicatieve en sociale vaardigheden. Hierdoor wordt het zelfvertrouwen en zelfbewustzijn versterkt. Ook worden zelfreflectie, voorstellingsvermogen, fantasie en creativiteit vergroot.
 • Kinderyoga helpt om aandacht en concentratie te verhogen waardoor een kind goed kan focussen. Dit helpt om goed te presteren op school of tijdens een sportwedstrijd.

Hoe ziet een les eruit?

Een les  kinder yoga duurt ongeveer een uur en is als volgt opgebouwd:

 • Ontspannen
  We starten de les met ontspanningsoefeningen, zodat het kind rustig bij zichzelf kan komen en ontspannen de les kan starten.
 • Thema verdieping
  Elke kinder Yoga les is gekoppeld aan een thema waar de opdrachten omheen zijn gebouwd. Bijvoorbeeld vogels, de zomer, zelfvertrouwen ,vreugde. We associëren op het thema zodat het thema “tot leven”komt in de belevingswereld van het kind.
 • Houdingen
  We beoefenen houdingen, passend bij het thema, alleen of samen. Zo maken we het lijf sterk, flexibel en evenwichtig. De nadruk ligt op de fantasie, beleving en het voelen van de houdingen in je lijf.
 • Ademhalingsoefeningen
  We beoefenen ademhalingsoefeningen, passend bij het thema, om op een gezonde manier te leren ademhalen en te leren hoe we met onze ademhaling onszelf rustig kunnen krijgen in spannende situaties. De adem is een belangrijk middel om te ontspannen en d.m.v. diverse technieken oefenen we met adem op een speelse manier.
 • Eindontspanning
  De kinderen gaan op hun eigen mat ontspannen d.m.v. een mooi verhaal of muziek.
 • Verwerkingsopdracht
  N.a.v. de les mogen de kinderen een tekening maken, samen een gesprekje voeren, een kaartje trekken met een positieve tekst of kopje thee drinken.

De lessen worden gegeven op basis van Workshops.

Scroll naar top